1 Ağustos 2017 Salı

kanaat-mutluluk ilişkisi

•Elindekine razı olan, en mutlu kişidir• der babam.


Hepimiz mutluluk arıyoruz. Ama onu hep bulunduğumuz şartların üstünde arıyoruz. Halbuki daha alt şartlarda olsaydık, şu an içinde bulunduğumuz şartlar yetecekti mutlu hissetmek için.


Hayatıma bakış açım ve mutluluk kaynağım, babamın da bu öğüdü ışığında, benim olmak istediğim yerin belki başkalarının hayali bile olamaması düşüncesidir. •

Aslında bu durumun özetle bir adı var; kanaat.


İnsanı, güya mutlu olmak için hatalara, hırslara, günahlara sevk eden şey doyumsuzluk. Sonunda mutlu olmak hedeflenmiştir ama bu doyumsuzluk çoğu zaman anlık ve geçici mutluluklarla kandırıp aslında kalıcı ve yıkıcı bedeller ödetmiştir.


Allah'ın bize tayin etmiş olduğu yol, bizim için en hayırlı olandır. Bu güzergahta karşımıza çıkan hayırlarda da şerlerde de Hikmetler vardır. Başka yolların bizim cephemizden görünen yerleri, bizim yolumuzdan daha cezbedici olabiliir ama elli metre sonra bulunduğumuz ve özendiğimiz yolların bize neler göstereceğini bilemeyiz. Bu bilinçle, yolumuzdan sapmadan, bize tayin edilen iniş çıkışlara kanaat etmek, bizim için en yakın mutluluk kaynağıdır.


Herkesin mutluluğu aslında 200 metrekarelik yaşam alanı içinde. Pencerenin dışının soğuk olma ihtimali her zaman vardır ama pencerenin için her daim sıcaktır.


Doyumsuz değil, kanaatkar olalım. Bununla Mutlu olalım, mutlu edelim. Maceraların her zaman tehlikeli tarafları var, risk almayalım.


Bir konu içinde aslında bir sürü konuya değinerek, içimi döktüm. Çemkiresim de var ama başım ağrıyor hiç sinirlendiremem şimdi kendimi. Selametle •


31/07/2017

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder