1 Ağustos 2017 Salı

Evleniyoruz da eğleniyor muyuz kızlar?

Kendinize, çocuksu ve geçici aşk hevesinizin (sizin hiç bitmeyecek zannettiğiniz şey) kakaladığı ve onsuz olamayacağınızı düşündüğünüz ama aslında üç gün sonra boğazlamak isteyeceğiniz adamları eş diye almayın. Aşk biter. Aşk bitince eğer aranızda saygıyı VE sevgiyi koruyamazsanız vay halinize. Hadi sevgi de bitti diyelim bir vesile; saygınız kalsın bari. Saygı zaten zamanla sevgiyi bir şekilde yeşertecek, sevgi hep cepte yani takmayın kafaya. Ama saygı her evrede şart. Çünkü saygı olmayınca aşk gittiği an püfff! Her şey biter. .

Eşinizi seçerken ileriki yaşlarınızı düşünün. Bu adam benim arkamı dönebileceğim adam olabilir mi? Güven önemli. 

Önümüzdeki on yıl bana iyi arkadaşlık eder mi? Yanında rahat olabilir miyim yoksa beni yanlış anlar mı? Özgür hisseder miyim yoksa beni kasar mı? İyi vakit geçirebilir miyim yoksa sıkıcı mı olur? Zevklerimiz uyuşuyor mu? Ya da farklı zevklere rağmen saygılı mı? Beraber film izler miyiz? Telepatik miyiz? Müzik dinlerken aynı nakaratta aynı duyguya girecek kadar duygusal emek vermiş miyiz? Tabu ya da sessiz sinema oynarken bir bakışla anlaşabilir miyiz anlatabilir miyiz? Daha bir sürü şimdi aklıma gelmeyen gençlikte Laz'ım olan arkadaşlık halleri.

 Sonra on yıl sonrası yani orta yaş halleri. Yeterince iyi dost olur mu? Dertleşilir mi bu adamla? İyi dert dinler mi? Yargılar mı? Yadırgar mı? Derdine ortak VE derman olur mu? Dertleştikten sonra seninle ilişkisini bir şey Yok gibi devam mı ettirir yoksa gözden mi geçirir? Dertleşmek, dertleşirken açık olabilmek ve özgürce ifade edebilmek nimetini sunar mı? Falan falan falan... 

sonra da yaşlılık vakti. İyi yoldaş olur mu? Düştüğünde başında olur mu? Altını temizler mi? İlaçlarını zorla içirir mi? Titreyen elleriyle çorba yapıp önüne kor mu komaz mı? Çay demleyip ikram eder mi? Meyve soyup dilimleyip uzatır mı? Allah canımızı beraber alsın der mi? Ve yine bnm aklıma gelmeyen ama sizin her evrenizde ihtiyaç duyacağınız bir sürü şey. Bunları arayın eşinizde.  



Aşk dediğin şeyin ömrü literatürde 3 yıl. Ya sonra?
.....

Evlenirken adam da para mal mülk de aramayın, hepsi fani hepsi geçici hepsinin bir kıvılcımlık bir imzalık canı var. o paralar bitince hangi gemiyle yürüyecek o evlilik? Sonra adam bir kaba saba olacak; sen bir pişman olacaksın ki, abbooow toprak başına senin! (İçime çocukluğumda Posoflu teyze kaçmıştı, şimdi size el salladı) siz iyi mutlu mesut sevgili saygılı olun paranız yeter size. belki zengin de olursunuz hem.

13ocak17

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder